Безплатни събития за 137-ата годишнина на София като столица

 На 3 април се отбелязва 137-та годишнина от обявяването на София за столица на България. По този повод редица безплатни събития очакват столичани и гости на столицата, предаде БГНЕС.

Ще бъде изнесен безплатен концерт на открито, който ще започне в 13.00 часа в Градската градина пред Народния театър „Иван Вазов”, където Софийският духов оркестър ще изпълни валсове от края на XIX началото на XX век.

В Градската градина ще може да бъде видяна и изложбата „Нощна София“ на National Geographic България.

Същевременно днес Музеят за история на София организира безплатно едночасово ателие за деца (I – V клас). В ателието децата ще разберат подробности около избора на София за столица и ще изработят собственоръчно картичка. Ателието ще се проведе от 14:00 до 15:00 часа.

За родителите Музеят за история на София ще предложи безплатна беседа, като  безплатните беседи ще станат регулярни и ще се провеждат всяка неделя от 14:00 до 15:00 ч. Групата трябва да се състои от максимум 20 човека.

Филиалът на Музея за история на София – археологическото ниво на базиликата Света София, също ще е със свободен достъп на 3 април. Там безплатната беседа е от 11:00 до 12:00 часа и също ще стане регулярна всяка неделя.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини