Каракачанов: Бурките са част от промиването на мозъци в гетата

Бурките са външният израз на това, което набиват в главите на тези бедни цигани. На тези неграмотни хора е много лесно да им промиеш мозъците и може да направят беля. Това заяви лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов в коментар за носенето на бурки в ромския квартар "Изток" в Пазарджик.

Идеята на партията за забрана на носене на бурки на публични места беше подкрепена от главния прокурор Сотир Цацаров и от вицепремиера и министър на образованието Меглена Кунева.

"България е светска държава. Носенето на бурки не е проява на някакви религиозни чувства, а е част от една показва политика" каза още Каракачанов. Той напомни, че бурката не е традиционна за исляма в България.

"Държавата не трябва да допуска подобни външни влияния, без значение върху коя религиозна общност", заяви лидерът на ВМРО и добави, че "псевдолибералният модел" е довел до тези проблеми.

Възпитаници на радикални учебни заведения да не бъдат допускани да проповядват ислям в България, призова Красимир Каракачанов. Според него имамите трябва да се обучават в България контролирано, по програми на МОН.

Другата седмица депутатите от ВМРО ще внесат предложение за допълнение на Наказателния кодекс, което да нареди проповядването на радикален ислям до проповядането на фашистки идеологии.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика