Продажбите на туристически пакети за лятото скачат с 20%

В България се наблюдава 20% ръст в продажбите на туристически пакети за лятото, но това би могло да доведе до буря, заяви пред Нова тв Румен Драганов, директор на Института за анализи и оценки в туризма.

„Около 15 милиона туристи няма да отидат в Турция, Египет и Тунис. Значителна част от тях ще отидат в европейските курорти. Ние нямаме голяма легловата база – едва 1% от европейската, така че няма как да посрещнем голяма част от тези туристи. Продажбите вървят с 20% над това, което е било през миналата година. Задава се буря, краят на юли и началото на август много трудно ще се намират легла по българското Черноморие”,твърди Драганов.

Той допълни, че след слабия сезон миналата година, много хотели са в паника и продават ваучери за едно легло на няколко туристи.

„Имаме ръст на записванията в почти всички западноевропейски страни, има ръст и в записванията от Източна Европа. Очаква ни хубав сезон”, прогнозира Георги Рачев, член на Асоциацията на туристическите агенции.

„Ако тази година не напълним морето, не знам кога ще успеем. Международната ситуация е изключително благоприятна, очаква ни хубав сезон” заяви още Рачев. Той посъветва бизнеса да продава хотелската база много внимателно.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес