Вижте по кои теми пишат кандидат-студентите на изпита по история в СУ

"Априлското въстание 1876 г." и "Движение за новобългарска просвета през епохата на Възраждането" са двете теми, които се паднаха на тазгодишния изпит по история от предварителната сесия за прием на студенти в Софийския университет "Св. Климент Охридски" за учебната 2016/2017 година. Това съобщи пресцентърът на СУ. Изпитът по химия ще се проведе днес от 14.00 часа.

Писменият изпит по история на България започна в 9.00 ч. и продължава четири астрономически часа. Всеки кандидат-студент има право да избере и да пише по една от двете теми, изтеглени в началото на изпита.

Тази година темите, които се паднаха са "Априлското въстание 1876 г." и "Движение за новобългарска просвета през епохата на Възраждането". Те бяха изтеглени в 9.00 часа в 65-та аудитория на СУ от кандидат-студентът Стоян Орсов от Испанската гимназия. На изпита са били изтеглени и две контролни теми, по които обаче кандидат-студентите нямат право да пишат. Тези теми са "Политическо могъщество на Българското царство в Европейския югоизток при цар Иван Асен Втори" и "Възстановяване и развитие на Българското царство (1185-1207)".

Изпитът по химия ще се проведе днес от 14.00 часа. Той е от две части, първата от които е с 20 тестови въпроса, включващи материал по неорганична и органична химия, с избран отговор /един от пет/. Втората част се състои от четири логически задачи - две по неорганична и две - по органична химия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Образование