И Стенли не донесе късмет на „Вила“ при разгром от „Челси“

И Стилиян Петров се оказа безсилен в опита си да донесе късмет на любимия му „Астън Вила“ в двубоя с „Челси“ от Висшата лига. Легендата на бирмингамци бе гост коментатор в британската телевизия „BT” за срещата, която лондончани спечелиха безапелационно с 4:0 на „Вила Парк“. Алешандре Пато чака търпеливо 64 дни, за да дебютира с гол за „сините“. Бразилецът се появи още през първото полувреме като резерва, заменяйки контузения Лоик Реми. Рубен Лофтъс-Чийк и Педро на два пъти оформиха разгрома за гостите, който до голяма степен определи и съдбата на „Вила“ - изпадане в Чемпиъншип. Бившият отбор на Петров е на дъното с 16 точки, на цели 15 от спасителната зона. Същата съдба може да сполети и „Нюкасъл“. „Свраките“ загубиха дербито на опашкарите с „Норич“ с 2:3 след късен гол на Мартин Олсон в 93-ата минута. Поражението удари сериозно по амбициите на мениджъра на джордитата Рафаел Бенитес, а неговият тим изостава на шест пункта от спасителната зона.

В същото време „Арсенал“ отнесе „Уотфорд“ с 4:0 на „Емерейтс“. Алексис и Алекс Айоби бяха точни преди почивката, а през втората част Ектор Беларин и Тео Уолкът довършиха „стършелите“.
Със същия резултат „Манчестър Сити“ се разправи с „Борнемут“ като гост. Въпреки убедителните победи, тимовете на Арсен Венгер и Мануел Пелегрини изостават съответно на 8 и 12 точки от лидера „Лестър“.
Днес „лисиците“ приемат „Саутхямтън“ в друг мач от кръга, а „Евертън“ гостува на „Олд Трафорд“ на „Манчестър Юнайтед“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят