Таланти ще се надсвирват във Върбица

Еднодневна изява на таланти на 8 април ще се вихри във Върбица пред обновената хижа "Еделвайс" в курортния комплекс Снимка: Архив община

Голямо надсвирване на музиканти се очертава в град Върбица, Шуменско, на връх Международния ден на ромите 8 април. От няколко дни вървят записванията на оркестри. "Вариант", "Извори", "Ер - мания" вече са запазили място за участие. Голямата веселба ще се вихри в централната зона на курортния комплекс във Върбица пред обновената хижа "Еделвайс". Над 24% от населението на общината /с 11 000 жители/ се самоопределят като роми и тук празникът е на голяма почит. Във Върбица има и специална музикантска махала, където ромите талантите са почти във всяка къща от деца до възрастни. На тазгодишното издание на "България търси таланти" не случайно малка Върбица е дала трима участници.

Освен голямо надсвирване, организаторите от общината готвят и конкурс за най-оригинално изписана ромска каруца. От махала "Трошка", където живеят повече животновъди, се очаква да излязат най-оригиналните конски или магарешки впрягове. На връх празника ромите ще покажат и носии на предците си, а притежателите на най-пъстрите одежди ще бъдат наградени. В еднодневното веселие ще участват и малки таланти от ЦДГ "Славейче", както и учениците от СОУ "Св.св. Пасий Хилендарски". Общината приготвя поощрения за всички, които ще се изявят.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони