"Камп ноу" свикна да плаче

За седмица стадион "Камп ноу" се научи да плаче. Властелинът на футбола през новия век "Барселона" влезе в дните на траур - първо заради кончината на великия Йохан Кройф, а след това и заради загубата от "Реал" с 1:2. Сценарий за толкова болезнено поражение трудно може да се измисли. Първо трибуните издигнаха огромна хореография с надпис: "Благодарим ти, Йохан!" В началото на второто полувреме "Барса" поведе с гол на Жерар Пике. И настана страшното. Бързо Карим Бензема изравни със задна ножица, капитанът на "Реал" Серхио Рамос бе изгонен, а вместо домакински щурм Кристиано Роналдо заби фамозно за 2:1. Жесток шамар за "Барса", непобедена в последните 39 мача.

Кристиано вече има 16 гола в Ел Класико. Когато "Реал" победи за последно "Барса" в Каталуния, отново Роналдо вкара победно. 14 от попаденията на КР7 са в последните 17 мача. Първи в голмайсторите на Ел Класико все още е Лео Меси с 21.

"Побеждаваме заедно и празнуваме заедно", написа в туитър Роналдо. Той си позволи гневна критика срещу съотборниците си при един от неуспешните мачове на "Реал". Сега се наслади на триумфа над Меси, който вече пет двубоя срещу "кралете" няма попадение.

Истинският герой на мача бе Гарет Бейл. Уелсецът игра като ураган, вкара и гол, който незаслужено бе отменен. За първи път, когато Роналдо, Бейл и Бензема са титуляри в дербито, "Барса" не излиза като победител. "Още сме в играта за титлата", отсече Бейл, въпреки че разликата е 7 точки.

"Загуби като тази ни учат, че всеки трофей се печели много трудно - призна Луис Енрике, треньорът на европейските шампиони. - Такъв развой може да ни се случи във всеки двубой. Контролирахме играта, създадохме много положения, но страдахме в последните 15 минути. Боли да те бият на твоя стадион, но го има във футбола. Не търся оправдания. Не е оправдание, че много наши футболисти пътуваха през океана за националните отбори. Те са най-добрите в света и са свикнали с подобен цикъл. За мен този мач повече не съществува. Мисля само за двубоя с "Атлетико" в Шампионската лига във вторник. Това е не по-лесен съперник.

Президентът на "Барса" Жозеп Бартомеу разкри, че Неймар няма да бъде пуснат да играе на юбилейната Копа Америка през юни. Клубът ще му позволи да участва на олимпиадата в Рио - турнира, който "селесао" никога не е печелил в историята си.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят