Укрепват скат на Е-79 след тежка жп катастрофа

Прави се укрепване с високоякостни мрежи на скален откос по гл. път Е-79 под кюстендилското с. Мурсалево, където през декември 2014 год. стана тежка катастрофа с полски ТИР и мотриса с 96 пасажери на борда, съобщиха от агенция "Пътна инфраструктура".

Наети са алпинисти от Велико Търново, които монтират ,2 м. широка и дебела 3,5 мм, мрежа по откоса, висок около 25 м. Така ще се предотврати ново падане на камъни, каквито предизвикаха катастрофата с полския камион, който на 11 декември 2014 год. да заобиколи срутила се скала на платното се обърна и падна на жп линията София-Кулата, а при сблъсъка влаковата мотриса се запали.

Едва сега, почти година и половина след влаковия ад при Мурсалево, започна укрепване на ската. Проектът се изпълнява от „Мегаинвест-холд“ ЕООД., укрепителните "монтажи" струват 571 хил. лв. /без ДДС/, а срокът за изпълнение е 31 май т.г.

В участъка, където поставят укрепителните мрежи, се въвежда временна организация на движението - то става в две ленти и ще бъде ограничено в крайната лява лента.

Шофьорите трябва да спазват стриктно изградената сигнализация и указанията на контролните органи и да се движат с повишено внимание и съобразена скорост, предупреждават от АПИ.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони