Допинг скандал удари по имиджа на Висшата лига

Сериозен допинг скандал е на път да удари сериозно по имиджа на Висшата лига. Английският таблоид „Таймс“ публикува признания на доктор Марк Бонар, който е бил заснет със скрита камера. Във въпросните кадри медикът обяснява как 150 британски спортисти, сред които някои футболисти, са употребявали забранени вещества. Сред замесените има и играчи на изненадващия лидер „Лестър“, грандовете „Челси“ и „Арсенал“, както и втородивизионния „Бирмингам“.

Публикацията доведе до мигновена реакция от страна на британското правителство, което разпореди пълна проверка на информацията. От своя страна „артилеристите“ публикуваха отворено писмо, в което отрекоха всички обвинения.
„Футболен клуб Арсенал е изключително разочарован от тези неверни твърдения, които нямат основание. „Съндей Таймс“ знае, че няма почва за такива обвинения, но въпреки това публикува подобни информации. Нашият отбор приема доста сериозно тази тема, а играчите ни са за добре запознати с въпроса. Ние се придържаме стриктно към всички изисквания от страна на Антидопинговата агенция“.

Разкритията могат да сериозно да опорочат и отличния сезон на все по-сигурния шампион на Англия - „Лестър“. Тимът на Клаудио Раниери надви „Саутхямтън“ с 1:0 в двубой от 32-ия кръг на Висшата лига. Единственото попадение реализира Уес Могран преди почивката, а победата откъсна „лисиците“ на 7 точки пред преследвача „Тотнъм“. Това бе и пети успех с подобен резултат в последните шест шампионатни двубоя на „сините“. Бившият отбор на Радостин Кишишев и Александър Тунчев е на 4 победи от първа титла в своята история.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят