Италия скърби за Чезаре Малдини

Италия потъна в скръб. Две седмици след смъртта на Йохан Кройф ни напусна още един велик футболист и треньор - Чезаре Малдини. Подобно на сина си Паоло той е истинска легенда на "Милан". Малдини-старши изигра 412 мача за "росонерите", спечели четири титли. С него "Милан" стана първият италиански тим, спечелил КЕШ. Гордее се и със световната титла от 1982 година, когато бе асистент на Енцо Беардзот.

"Връзката му с "Милан" е вечна - написа официалният сайт. - След Чезаре и Паоло направи втора генерация на фамилия Малдини при нас. Президентът Силвио Берлунскони и всички в "Милан" няма да забравим харизмата му, топлата усмивка и добротата му. Чезаре Малдини е една истинска легенда на италианския футбол!"

В деня на кончината му "Милан" се провали - падна с 1:2 като гост на "Аталанта". Луис Адриано откри от дузпа за гранда, но Маурисио Пинила и Алехандро Гомес обърнаха.

В битката за титлата "Ювентус" вече изглежда недостижим след 1:0 над "Емполи". Помощ на шампиона оказа "Удинезе", който срази "Наполи" с 3:1. Гонсало Игуаин вкара 30-ия си гол за сезона за неаполитанците, но после бе изгонен. Аржентинецът дори блъсна съдията в гърдите.

Двамата български национали Ивайло Чочев и Александър Тонев останаха резерви в кръга. Халфът на "Палермо" не игра при 1:3 като гост на "Киево". Тонев пък влезе за "Фросиноне" при 0:4 на терена на "Дженоа", игра половин час.

Във вечната битка за Рим победител бе "Рома". "Вълците" сразиха "Лацио" с 4:1. Головете за победителите вкараха Стефан ел Шарауи, Един Джеко, Алесандро Флоренци и Диего Пероти, а Марко Пароло - за "орлите".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят