Ново сребро за борците от Евро 2016

Димитър Иванов донесе второ сребро за борците ни от европейското до 23 г. в Русе. До финала в категория до 61 кг на свободния стил българинът стигна след три категорични победи, а в решителната схватка отстъпи пред аса на руската школа Имам Аджиев - 2:12. Това е трето отличие за България след среброто на Йоан Димитров (85 кг) в класическия стил и Габриела Пейчева (75 кг) при девойките.

По-късно днес излиза и последният ни представител за отличието. В малкия финал за бронза Мариян Тодоров (125 кг) ще спори също с руски съперник - Виталий Голоев.

И двете най-големи звезди на първенството - двукратният № 1 в света за мъже, руснакът Абдулрашид Садулаев (86 кг) и грузинецът Гено Петриашвили (125 кг), европървенец за 2016 г., стигнаха с размах до финалите след 3 технически туша.

Същевременно министър Красен Кралев, шефът на федерацията Валентин Йорданов и кметът Пламен Стоилов прерязаха лентата на реновираната тренировъчна зала по борба в Русе. В ремонта са инвестирани над 200 000 лв.
„Сега се надявам залата да стане дом за бъдещите шампиони“, заяви Кралев.

На първенството министърът награди с най-високото държавно отличие в спорта „Венец на победителя“ олимпийския шампион Георги Мърков, който е третият представител на борбата след Боян Радев и Валентин Йорданов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт