Стоичков: Искам "Барселона" и "Реал" на полуфинал в Шампионската лига

Христо Стоичков се надява да гледа полуфинал в Шампионската лига между „Барселона“ и „Реал“ (Мадрид). Легендата бе разочарован от загубата на каталунците в голямото дерби, но си пожела още два мача до края на сезона. Нови епизоди на „Ел Класико“ може да има, ако двата гранда отстранят „Атлетико“ и „Волфсбург“ на четвъртфиналите в Лигата.

„Не ми е приятно, че един толкова слаб „Реал“ (Мадрид) успя да победи „Барса“ - коментира кавалерът на „Златната топка“ пред „Труд“. - Голямата грешка бе, че им бе оставено много свободно място за контраатаки. Не съм виждал друг път „Реал“ да се защитава с 10 души в наказателното поле. Направо беше вулгарно. Ясно бе, че дори и „Барселона“ ще загуби веднъж на 40 мача. Просто не трябваше да е в този. Не беше справедливо.

Много е жалка радостта на „Реал“. Гледам какви снимки си пускат от съблекалнята, направо чудо. Да помислиш, че са станали световни шампиони. Аз погледнах класирането, там пише: „Барселона“ води със седем точки.“ Едва ли някой си мисли, че скоро пак ще допуснем такава грешка. Футболът затова е интересен. Понякога и да си много по-силен, не успяваш да победиш. Дори губиш. Важното е, че „Барса“ така си е уредила нещата, че може да си позволи лукс да падне и още. Не че ще се случи.

Най-много бих се радвал, ако гледаме полуфинал в Шампионската лига между „Барселона“ и „Реал“. Да не си мислят, че ще е същото. За Купата на краля не успяха и един мач да изиграят. Пускат нередовни играчи, забравихме, че са започнали даже участие. Нека се радват в Мадрид на седемте точки разлика, пък аз дано се зарадвам на жребия.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт