Иранката Захра: Обичам България, мога да й бъда полезна

"Обичам България, искам да живея тук и съм сигурна, че ще бъда полезна за тази държава. Искам да уча, искам да имам семейство", каза пред БТВ иранката Захра Шах Савани, на която Агенцията за бежанците отказва да даде закрила.

Тя е пристигнала в България преди 3 години, но се оказва, че е заплашена от екстрадиция, въпреки, че в Иран я грози смъртна заплаха, защото е приела християнството.

Избягала е от Иран на 17 години, заедно със семейството, родителите и сестра си, която имала проблеми с властите, което е застрашавало цялото семейство.

"Живяхме две години в Турция, нашите бяха с нас една година и решиха да се върнат в Иран. В Турция имахме проблеми и един ден реших да търся Бог в живота си. Имахме вкъщи Библия на персийски, останала от двама ирански християни, живели там преди нас. Реших да я прочета и видях чудеса, разбрах, че Исус е жив и той е истината", споделя Захра.

Казва още, че й липсва Иран и й се иска хората там да имаха свободата да разберат Исус, защото те не знаят нищо за него.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини