Евангелисти се канят да напълнят за пръв път "Колодрума" в Пловдив

Проектът "От минус към плюс" ще се проведе на 15 и 16 април

Обещават изцеление на нелечимо болни и хора в инвалидни колички

Евангелисти от цяла България се събират на 15 и 16 април в Пловдив, за да станат съпричастни към проекта "От минус към плюс" и вземат участие в конференцията "Огън", лектори на която ще са мисионерите Даниел Коленда, Тод Уайт (бивш атеист, намерил вярата си след 22 г. зависимост от наркотиците), и пастор Питър ван ден Берг, вицепрезидент на "Христос за всички нации" (CfaN).

Именно CfaN в сътрудничество с местните евангелски църква в Пловдив е организатор на събитието, за което в града под тепетата върви мащабна рекламна кампания с десетки билбордове по кръстовищата на възловите булеварди и хиляди плакати по улиците. Организаторите обещават да напълнят всички 7400 места на многофункционалната спортна зала "Колодрума" - нещо, което ще се случи за първи път, след като тя бе официално открита на 30 август 2015 г., и дори се притесняват, че може да се окаже тясна за последователите и почитателите им.

Явно дневният наем на "Колодрума" от 9000 лв. е по джоба на мисионерите от "Христос за всички нации", защото евангелизационните събрания от 19 часа и през двата дни ще са при вход свободен. Но явно и при евангелистите няма безплатен обяд, защото трябва да платят такса от 20 лв. (25 лв. за ВИП-място), за да присъстват на шестте дневни сесии от конференцията "Огън", но при обща регистрация на групи над 10 и 50 души има отстъпка от 10% и 20%. Децата от 6 до 12 г. плащат по 15 лв., юношите от 13 до 17 г. и хората от третата възраст над 60 г. - по 17 лв.

Така че безплатен ще е входът само за децата под 5 г. и за инвалидите с ТЕЛК. На тях евангелизаторите от CfaN обещават да проходят, а на нелечимо болните - да оздравеят.

Сценарият предвижда масови молитви за изцеление по време на двете евангелизационни събрания, а след тях на сцената в центъра на залата ще качат хора, излекувани от тежки заболявания, за да споделят с публиката как са усетили божията сила.

Пловдивчани с нетърпение очакват официалната реакция на митрополит Николай, който лично освети "Колодрума" в края на 2015 г. след личната молба на премиера Бойко Борисов, относно помпозната сбирка на евангелисти в града под тепетата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони