Ректорът на СУ за забраната за медийни изяви: Текстът е лош и има нужда от промяна. Това се разбра още на Академичния съвет

„Текстът е лош и има нужда от промяна. Това се разбра още на Академичния съвет. В текста има няколко неща, които са глупави и неизпълними – едно от тях е да изискваме от медиите да не изписват званията и длъжностите на преподавателите и служителите в университета. Има и двусмислени неща и затова се създаде това впечатление за цензура и забрана”, обясни ректорът на Софийския университет проф. Анастас Герджиков пред БТВ.

Академичният съвет на Софийския университет гласува текста на забраната за медийни изяви на преподаватели и студени от него без разрешението на пиар отдела на вуза. Забраната включва уточнението, че ако членовете на университета говорят от свое име, медията не трябва да изписва титлите им и факта, че работят или учат в СУ.

Ректорът признава, че текстът е приет с идеята впоследствие да бъде променен и подобрен. Той подчерта, че въпреки че текстът е лош, не забранява да говориш в лично качество. Според него е необходимо преподаватели и студенти да уточняват, когато говорят в лично качество.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Образование