В Истанбул забраниха пиеса за диктатор, изпълнявана от критик на Ердоган

Представяме се уникално на “Зелената седмица” в Берлин

Референдум срещу скъпотията в Швейцария

100 младежи започват работа в Ружинци по програма за заетост

Десислава Атанасова: Докладът на ДАНС ще бъде разсекретен скоро

Ангела Меркел: Стабилното германско правителство е от решаващо значение за ЕС

Хакери ужилили хазната с над 20 млн. лв. от горива Престъпна група от румънци и македонци манипулирала системите на Агенция “Митници”

За е-управление са изхарчени около 100 млн. евро По данни на Българската стопанска камара в периода 2002-2016 г. са дадени 2 млрд. лв. за информационни ресурси

Микробус падна от мост на източния изход на Велико Търново Возилото се е "приземило" от 5 м височина

Над 41 млн. лв. ще бъдат вложени в ремонт на знакови градски пространства в София

Д-р Нигяр Джафер: „Корупция” е прекалено всеобхватна тема за вот на недоверие

Лиляна Павлова: Отношенията на ЕС и Турция са изключително важни за България

Откриха обновената база на Комплексния онкологичен център в Стара Загора

Красимир Вълчев: Няма да се отменя учебната програма по история за 10-и клас

Йоханес Хан: Сърбия и Черна гора ще са следващите, които ще влязат в ЕС

По идея на магистри по икономика, спечелили конкурс: Изграждат единен портал на студентите във Варна

Студентите от петте варненски университета ще имат единен портал, който ще им дава достъп до актуална информация за културния живот във Варна и местата, които могат да посетят безплатно или със студентска отстъпка.

Порталът ще предоставя още данни за спортни, образователни, доброволчески инициативи, стажове във фирми и възможности за допълнително образование. Проектът е на магистрите от Икономическия университет Георги Станчев, Косьо Владимиров, Мария Рускова и Александрина Александрова. С него те спечелиха конкурса „Моята Beehive идея за Варна“, организиран от сдружение „Споделено работно място“ – Варна.

Целта на обявения в средата на януари конкурс бе да се насърчи младежкото предприемачество, насочено към развитието и подобряването на градската среда, културата, образованието и социалния живот във Варна. За приза и възможността идеята им да получи шанс за реализация се бориха още 8 екипа от младежи до 29 г.

Експертното жури обяви, че ще подкрепи логистично и идеята на учениците Христо Карацанов и Виктор Иванов „Дигитална класна стая“. Тя е за въвеждане на Touch маси със сензорен интерфейс в класните стаи. Според авторите всяка маса ще се ползва от четирима ученици, а учителят ще обяснява уроците на 84-инчов Touch панел вместо на дъска. Организаторите на конкурса обявиха, че вече търсят партньори за реализацията на двете концепции.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.