Цветанов: Ако президентът иска да говорим за избори и Изборен кодекс, нека първо каже как е финансирана кампанията му

Румен Овчаров: Целта на подновяването на енергийната стратегия на България е да бъдат гарантирани приходи за определени фирми

Алекс Петканова закъса с педикюра

Китайски хакери проникнали в системите на подизпълнители на американските ВМС Откраднали данни за поддръжка на кораби и планове за ракети

Иван Христов и Андрей Арнаудов пред „Труд”: Чужди продуценти идват да черпят от нашия опит

Радосвет Радев: Страната ни е инвестиционна дестинация за нискодоходната икономика в света

Вежди Рашидов с нова изложба в галерия „Сан Стефано“

Тръгва филм за непобедения генерал В ролята на военачалника е Никола Николов, а на писателя Иван Вазов - Любомир Петкашев

Египетски археолози откриха гробница на 4400 години (СНИМКИ И ВИДЕО)

САЩ отложиха повишаването на митата върху китайски стоки за 200 милиарда долара

Стойко Сакалиев: Харесвам политиката на Путин

Близо 200 страни се договориха за правилата за прилагане на Парижкото споразумение за климата

Сняг и поледици днес, в седем области е обявен жълт код

САЩ подкрепиха решението на ЕС за „Северен поток 2“ и санкциите срещу Русия

Ева Грийн: Аз съм мечтателка Звездата говори за киното, еротиката и Европа

Осъдиха бизнесмени на безвъзмезден труд заради подкуп

На обществено полезен труд са осъдени братя бизнесмени от Търговище, заради даване подкуп на полицай, разследвал фирмата им. Дилян (30г.) и Свилен (32г.) Димови ще трябва да копаят градинки, метат улици или цепят дърва, ако от пробацията не им намерят други занимание.

Наказанието е в размер на 250 часа, които трябва да отработят в продължение на 2 год. За същия период те трябва да се разписват в пробационната служба и да се срещат с нейн служител.

Всеки от тях ще плати и по 1000 лв. глоба.
Заедно с бизнесмените 250 часа безвъзмезден труд в полза на обществото трябва да положи и служителят им Васко Ставрев. Пробационните мерки при него са за срок от 3 год. Той също трябва да плати глоба от 1000 лв. Наказанието при него е по-голямо, тъй като имал предишна присъда.

От Окръжен съд – Търговище припомнят, че тримата бяха подведени под отговорност, че от 25 юни до 2 юли миналата година, в съучастие, като съизвършители, обещали 2 000 лв. и дали половината от тях на служител на икономическа полиция в Търговище. Той извършвал проверка на една от фирмите им „Къневи Спорт” във връзка с евентуална злоупотреба със средства за заплати на служители, които били наети по програма.

Полицаят трябвало да приключи проверката с мнение, че няма данни за нарушения. Той обаче докладвал предлагането на подкуп на началниците си и единият от братята беше задържан при предаването на сумата. Служителят Ставрев играел ролята на посредник по операцията с предлагане и даване на подкуп, тъй като бил съсед на полицая.

Делото срещу тримата се гледа при условията на съкратено съдебно следствие, при което подсъдимите признават всички факти и обстоятелства по обвинителния акт, без разпит на свидетели и вещи лица.

Това им дава право на много по-леки наказания, уточняват от Окръжния съд в Търговище.

Сумата, дадена като подкуп, се конфискува. Тримата обаче трябва да платят в полза на държавата и още 1000 лв., които са били обещани като подкуп.
Присъдата подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.