Бойко Борисов: Защо само ЧЕЗ да купим? Защо не купим и „Енерго Про” и ЕВН?

ККП иска премахване на конституционното ограничение от 2 мандата за президент Така Си Цзинпин ще може да се задържи на власт по-дълго

Човек е ранен, след като хеликоптер е извършил твърдо кацане в Арктика

Движението през прохода Шипка се ограничава заради честванията на 3 март

Откриха древен град под Солун

Психологът Магдалена Ангелова: Гласът е начин, по който бързо можем да достигнем до подсъзнанието на другия

ТИР с медицински материали се хвърли в дере Произшествието стана на главния път Велико Търново-Русе

Екатерина Захариева ще участва в Съвет “Външни работи” в Брюксел

Десетки ранени след пожар в дискотека в Италия

Николай Нанков поставя начало на дискусия за новото райониране на страната

Йорданка Фандъкова: ЧЕЗ е стратегическо дружество, важно е да има гаранция за качествена услуга Столична община няма нищо общо със сделката, заяви столичният кмет

Две обвинения получи мъжът, който нападна сестра си и се барикадира в къща във Велинград

3000 снегорина са в готовност да чистят пътищата от снега

Бойко Борисов пред младежите в ГЕРБ: Опозицията казваше, че “асфалт не се яде” – хората сега сами искат да им строим магистрали (ВИДЕО)

БМВ откри нередности при софтуер за отработените газове

Осъдиха бизнесмени на безвъзмезден труд заради подкуп

На обществено полезен труд са осъдени братя бизнесмени от Търговище, заради даване подкуп на полицай, разследвал фирмата им. Дилян (30г.) и Свилен (32г.) Димови ще трябва да копаят градинки, метат улици или цепят дърва, ако от пробацията не им намерят други занимание.

Наказанието е в размер на 250 часа, които трябва да отработят в продължение на 2 год. За същия период те трябва да се разписват в пробационната служба и да се срещат с нейн служител.

Всеки от тях ще плати и по 1000 лв. глоба.
Заедно с бизнесмените 250 часа безвъзмезден труд в полза на обществото трябва да положи и служителят им Васко Ставрев. Пробационните мерки при него са за срок от 3 год. Той също трябва да плати глоба от 1000 лв. Наказанието при него е по-голямо, тъй като имал предишна присъда.

От Окръжен съд – Търговище припомнят, че тримата бяха подведени под отговорност, че от 25 юни до 2 юли миналата година, в съучастие, като съизвършители, обещали 2 000 лв. и дали половината от тях на служител на икономическа полиция в Търговище. Той извършвал проверка на една от фирмите им „Къневи Спорт” във връзка с евентуална злоупотреба със средства за заплати на служители, които били наети по програма.

Полицаят трябвало да приключи проверката с мнение, че няма данни за нарушения. Той обаче докладвал предлагането на подкуп на началниците си и единият от братята беше задържан при предаването на сумата. Служителят Ставрев играел ролята на посредник по операцията с предлагане и даване на подкуп, тъй като бил съсед на полицая.

Делото срещу тримата се гледа при условията на съкратено съдебно следствие, при което подсъдимите признават всички факти и обстоятелства по обвинителния акт, без разпит на свидетели и вещи лица.

Това им дава право на много по-леки наказания, уточняват от Окръжния съд в Търговище.

Сумата, дадена като подкуп, се конфискува. Тримата обаче трябва да платят в полза на държавата и още 1000 лв., които са били обещани като подкуп.
Присъдата подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.