Очила за виртуална реалност следят движението на потребителите и го използват за реклама

Oculus Rift събира информация за хората, които го използват и я препраща на други компании според условията за ползване, съобщава Independent.

Oculus, фирмата за виртуална реалност, която беше купена от Facebook през 2014 година, вече изпраща първата версия от очила на потребителите. Но някои от тях вече изтъкват ужасяващи условия за ползване, с които хората се съгласяват, за да ползват продукта.

Когато софтуерът е инсталиран на компютър, той позволява на PC да следи очилата и да изпраща данните на Oculus, да разбира кога се използват и да ги включва, но също така позволява на компанията да следи движението на хората и да го изпраща на рекламодателите.

Условията за ползване включват ред, който гласи, че очилата ще събират "информация за за вашето физическото движение и размерите ви, когато използвате очилата за виртуална реалност".

"Ние използваме събраната информация за да изпращаме промоционални съобщения и съдържания, с други думи ви предлагаме оферти, дори и извън нашите услуги. Ние също така използваме информацията, за да следим как потребителите реагират на пазарните ни усилия," гласи обяснението в условията.

От текста става ясно също, че на компанията й е разрешено да изпраща информация на други "свързани дружества", като това включва не само Facebook, а и другите части от "семейството от услуги", като например WhatsApp.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Технологии