Песков: Атаките в медиите заради панамските офшорни досиета са путинофобия

Говорителят на Путин Дмитри Песков твърди, че антипутинските западните настроения са достигнали точката си на кипене и че практически говоренето в западните медии положително за Русия е невъзможно, по повод изтеклите панамски досиета, предаде Russia Today.

„Подобни „изтекли документи“, според нас, са създадени за публиката отвъд океана. Също така е ясно, че степента на путинофобия е достигнала до такава точка, че да се говори положително за Русия или за някои нейни действия и успехи, е невъзможно. Нуждаят се да говорят само с негативни термини, колкото повече, толкова по-добре, а когато нямат какво да кажат, си измислят неща. За нас това е очевидно“, каза Песков пред журналисти в понеделник.

Говорителят каза, че разкритите документи от германския вестник „Зюддойче Цайтунг нямат нищо общо с руския президент.

„Няма реална информация, свързана с президента – само някакви инсинуации, спекулации, разсъждения, които не изискват отговор“, каза Песков, „Тъй като информацията за Путин не е подкрепена от никакви факти, за нас е очевидно, че основната мишена на подобни „изтекли документи“ е била и е нашият президент, особено в контекста на приближаващите парламентарни и в дългосрочна перспектива президентски избори, които идват след две години.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят