Биячите на полицая от Сливен го нападнали в гръб, били го с дъска от пейка по главата

Полицаят от Сливен, който пострада при побой, е бил нападнат в гръб. Двамата му биячи са изкъртили дъска от пейка, изчакали са го да излезе от заведение и са се нахвърлили върху него в гръб, съобщиха полицейски източници.

Инцидентът станал около 6 ч. на 2 април в сливенския кв. "Дружба". Пострадалият е приет в областната болница с фрактура на лицевите кости. Първоначално от лечебното заведение съобщиха, че той вероятно ще бъде опериран. По-късно зам.-директорът на болницата д-р Хрисант Хрисантов уточни, че хирургическа операция не се налага. Лекарите-специалисти са назначили консервативно лечение.

В ареста за 72 часа е единият от извършителите - Е.М. /31 г./. Съучастникът му Х.Б. /35 г./ е обявен за общодържавно издирване, тъй като се укривал. И двамата са жители на ромския кв. "Надежда" в града.

Служителят на реда е с 26 години в системата на МВР, участъков полицай. В деня на нападението не е бил с униформа, тъй като не е бил на работа. Според непотвърдена информация, той направил забележка на двамата мъже, след което те го причакали, за да го нападнат. Какво точно се е случило, ще установява разследването. От полицията в Сливен заявиха, че засега няма данни побоят да е свързан със служебните задължения на пострадалия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право