Бруталност и шамари с крак разкървавиха „А“ група

Четирима футболисти пострадаха тежко след мачовете през уикенда

Следи от бутони, шевове и кръв белязаха 27-ия кръг на „А“ група. Срещите от футболния уикенд у нас ще се запомнят по-скоро с грубите и необмислени влизания, отколкото с някое ефективно отиграване.

Лошото впечатление бе затвърдено в неделя вечерта в Разград, когато стражът на пловдивския „Ботев“ Виктор Гояс изрита в лицето Клаудиу Кешеру от „Лудогорец“ при загубата на „канарите“ с 0:1. До неприятния инцидент се стигна, след като бразилецът вече бе уловил топката и сякаш инстинктивно вдигна крака си, за да се предпази от сблъсък с противника.

Тежки сблъсъци разтресоха и „Берое“. Трима футболисти на старозагорския тим получиха травми при поражението с 0:1 от „Левски“. Седемте шева върху главата на Том ще оставят траен белег и в съзнанието на бразилеца от визитата му на „Аспарухов“. Опитният футболист пострада след нелеп удар със своя съотборник Елиаш, който след последния съдийски сигнал припадна и линейка го откара за преглед в „Пирогов“. Защитникът на „зелените“ Венцислав Василев пък бе заменен принудително вследствие на ритник на испанеца Мигел Бедоя от домакините. Призът „Грубиян на кръга“ безапелационно отива при Мехди Бурабия от „сините“ за брутален удар без топка по Неманя Милисавлевич.

Грубости имаше и на срещата между пловдивския „Локомотив“ и „Пирин“ (4:2), където две от попаденията бяха от дузпа. Неприятни сцени съпътстваха и двубои от долните ешелони. Фенове на „Борислав 2009“ (Първомай) набиха Николай Бончев от „Евроколеж“ в мач от Югоизточната „В“ група.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ