Теодосий Спасов -специален гост с Бодуров Трио край морето

Меломаните във Варна чакат с нетърпение концерта на Бодуров Трио, което ще представи композиции от своя четвърти албум "Seven Stamps“ в програмата на Европейския музикален фестивал.

Креативният композитор и джаз пианист Димитър Бодуров, контрабасистът Михаил Иванов и барабанистът Йенс Дюпе ще представят емоционалния си микс , изграден върху джаза и българския фолклор. Специален гост в техния проект пред варненската публика е кавалджията и световен виртуозен артист Теодосий Спасов. С този концерт във вторник вечер в Градската художествена галерия Бодуров Трио ще отбележи 15 години от създаването си . Композициите в албума, богати на вариации ритми в 7, са познати в българската фолклорна традиция като Ръченица, Четворно и Еленино.

В своя отзив за албума „Seven Stamps“ в авторитетното американско списание „All about jazz“ критикът Брус Линдзи дава висока оценка на триото и на включването на Теодосий Спасов в проекта: „Българският пианист Димитър Бодуров може и да пребивава в Амстердам, но любовта му към фолклорната култура на родината му си остава силна".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура