"Бенфика" е любим за "Байерн"

"Бенфика" е любим съперник на "Байерн" преди предстоящия четвъртфинал в Шампионската лига. Три пъти двата гранда са се срещали в евротурнирите и всеки път са печелили германците - два пъти в КЕШ и веднъж в Купата на УЕФА. При това трите гостувания на "Бенфика" в Мюнхен са завършили с общо 13 допуснати гола - по 4,3 средно на мач. В същото време "Байерн" е в серия от 10 поредни победи на "Алианц Арена" в Шампионската лига, което е най-добро постижение в историята. В тях баварците имат 40 вкарани срещу 6 допуснати гола. През този сезон "Бенфика" е най-грубият тим в турнира - 24 жълти и един червен картон.

Португалският шампион пристига в Мюнхен и с голям проблем - няма да играе титулярният вратар Жулио Сезар. Бразилският национал има контузия в аддукторите, а и вечна психологическа травма от 1:7 срещу Германия на полуфинала на Мондиал 2014 в Белу Оризонте. Вратата на "Бенфика" ще пази друг бразилец - 22-годишният Едерсон.

Миналата година "Байерн" изтръпна срещу "Порто" също на четвъртфинал в Шампионската лига с 1:3 като гост, но спечели с 5:1 у дома. Минат ли през "Бенфика", баварците ще са на пети пореден полуфинал в турнира.

Нападателят на "Байерн" Роберт Левандовски отсвири Кристиано Роналдо в своя идеален тим на евротурнирите. Полякът заложи само на двама не отказали се футболисти, а атаката му е съставена от Герд Мюлер, Зинедин Зидан и Луиш Фиго.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят