Родолюбие събра над 150 българчета от 5 страни

За девета поредна година край морето във Варна си дават среща над 150 българчета от 5 държави- Украйна, Молдова, Сърбия, Македония и България. Те участват в пролетния международен семинар на тема"Перспективи пред младите в Европа", , организиран от фондация "Българска памет", по дългогодишната инициатива на д-р Милен Врабевски. Тази година спонсор на проявата е и фондация "Ханс Зайдел ".

“ Независимо от какъв произход са като държава, религиозна принадлежност, или области в България с различен характер, тези деца имат един много силен обединяващ фактор – родният език. Майчиният език е предпоставка и за икономическо сътрудничество и развитие“, коментира д-р Врабевски, който през 2013 г. получи за тази своя родолюбива инициатива най-високото отличие на ЕП -"Гражданин на Европа".
„За Варна е чест да бъде отново домакин на семинара на фондация „Българска памет“, който тази пролет е подчинен на особено актуална тема в контекста на приза Европейска младежка столица 2017 г., който градът получи, заяви на откриването в Гранд хотел "Варна" кметът Иван Портних.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони