129 деца са изчезнали безследно след разрушаването на "Джунглата"

129 деца са изчезнали от миграционния лагер „Кале“ във Франция, след като властите го разрушиха миналия месец, разкрива британска благотворителна организация, цитирана от Russia Today.

През южната част на лагера мина булдозер през първата седмица на март, въпреки че имаше сблъсъци между мигрантите и полицията, изпратена там да наблюдава случващото се.

Организацията Help Refugees UK обвини френското правителство, че не е осигурило безопасна среда за непридружените деца.

„Не беше осигурено никакво алтернативно настаняване за непридружените малолетни при прогонването им, никаква оценка не бе направена от френските власти за техните нужди и никаква система не се създаде, за да ги наблюдава или за да осигури сигурността им. Няма официална регистрационна система за децата на места като Кале или Дюнкерк“, казват от организацията.

Наричайки правителственото отношения към проблема „неприемливо“, НПО-то апелира към по-добра грижа за останалите 294 непридружени малолетни, които продължават да живеят в лагера. Средната възраст на непълнолетните в лагера е 14 години и 2 месеца, като най-малкото непридружено дете е на едва 8 години.

„Призоваваме френските власти да наложат система на място веднага, която да регистрира и предпазва децата. Интерпол вече алармира, че повече от 10 000 деца на бежанци в Европа са в неизвестност, ние трябва да направим всичко възможно да не добавим децата в Кале и Дюнкерк към тази бройка.“

Статистическите данни на НПО-то разкриват, че в Кале все още има общо 4432 възрастни и 514 деца, от които 294 са непридружени.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят