5-годишната Петя е петата жертва на канала убиец във Ветрен дол

Петгодишното момиченце от ромски произход Петя Райкова, която се удави в събота около 18 часа в минаващия през пазарджишкото село Ветрен дол напоителен канал, е петата жертва, която намира смъртта си в него през последните 20-ина години, твърдят местните жители.

Предишните два фатални инцидента били преди 2-3 години, когато бързите и дълбоки води на канала, собственост на "Напоителни системи", погълнали двама пияни мъже от селото. Въпреки многобройните сигнали на кмета на Ветрен дол Димитър Христосков до Община Септември, че каналът убиец е опасен, парапети са поставени само на един от трите моста, минаващи над водното съоръжение на територията на селото.

Именно край единия от мостовете се е случил и фаталният инцидент в съботната вечер, където малкото момиченце си играело без родителски надзор заедно с още две деца. Малката Петя била пратена от майка си да чака селското стадо да се върне от паша и да прибере фамилната овца вкъщи. Момиченцето обаче така и не дочакало овчара и стадото - докато си играело със своите връстници, се подхлъзнало и паднало в канала. Тялото на удавеното дете било открито повече от 2 часа по-късно на около 2 км от моста, заплетено в шубраци и буйна растителност в канала. Преди да започне издирването на момиченцето от спасителни екипи и полицаи, водата в канала била спряна централно от "Напоителни системи".

В понеделник петгодишната Петя Райкова бе погребана в гробищния парк на Ветрен дол, след като в неделя й бе извършена задължителната в подобни случаи аутопсия в Съдебна медицина-Пазарджик.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони