До 3 години затвор за бияча на депутатски син от БСП

Сюрен Борисов при гледането на мярката му за неотклонение в съда. Снимка Архив/Стоян Илиев

ММА-боецът Сюрен Борисов може да лежи 3 години в затвора заради нанесения побой над 19-годишния син на пловдивския депутат от БСП лява България Георги Търновалийски Жулиен и двама негови 20-годишни приятели.

Районна прокуратура - Пловдив внесе в понеделник обвинителен акт в съда срещу 24-годишния Сюрен Борисов за нанасяне на леки телесни повреди по хулигански подбуди - престъпление по чл. 131 ал. 1 т. 12 във връзка с чл. 130 от Наказателния кодекс. Предвиденото от закона наказание е до 3 години лишаване от свобода, тъй като това не е първи подобен случай, в който ММА-боецът е замесен.

Сюрен Борисов е в момента на свобода, след като бе пуснат от ареста срещу парична гаранция от 500 лв. Култовият фен от агитката на ФК "Локомотив" (Пд) бе задържан, след като рано сутринта на 28 декември 2015 г. наби пред чалга клуб "Галакси" в Пловдив Жулиен Търновалийски и приятелите му Мариян Николов и Марин Топалов. На първите двата професионалният боксьор е причинил разстройство на здравето, а третият се е разминал само с болка и страдание, пише в обвинителния акт на прокуратурата.

Разследващите са установили, че на същата дата обвиняемият е посетил заедно с 26-годишната си приятелка Пепа Мошукова нощно заведение, в което рожден ден с компания празнували и тримата пострадали. На излизане от дискотеката младежите заедно с приятелките си случайно препречили пътя на излизаща от паркинга кола, в която били Сюрен и Пепа, което явно ги подразнило. Двете компании си разменили остри реплики, след което жената излязла от колата и ударило плесница на Жулиен, а кавгата прераснала в бой. Обвиняемият е нанесъл на "опонентите" си удари с юмруци и ритници, вследствие на които Жулиен Търновалийски е приет в болница с травма на окото, Мариян Николов бил с разкъсана буза и спукан глезен, а Марин Топалов се отървал само с одрасквания, става ясно от събраните доказателства по делото. Побоят е бил наблюдаван от четирима свидетели, които се възмутили от видяното и се опитали да окажат помощ на пострадалите. Разпитан в хода на досъдебното производство, Сюрен Борисов не се е признал за виновен. Той е професионален спортист, занимавал се е със смесени бойни изкуства, известни като ММА. Фактическата обстановка по делото се установява от показанията на свидетели, съдебно-медицински експертизи, веществени доказателства и от други материали по досъдебното производство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право