Валери Симеонов: Турция плаща на българки да носят бурки

Турската агенция по вероизповеданията плаща на български мюсюлманки да носят бурки. Агенцията има над 70 служители, които живеят в България, те плащат на жените, каза лидерът на НФСБ Валери Симеонов пред Нова тв.

„В Турция е забранено носенето на бурка. Носенето на бурка или фередже се прави, за да се покаже, че ислямът разширява своите територии. Трябва да гледаме на разпространението на бурките като на разпространението на минаретата. Това е маркиране на територия”, коментира още Симеонов.

„От НФСБ искаме във всички религиозни служби задължително да се говори на български език. Искаме българското знаме трябва да се вее пред всеки храм, а всички вероизповедания да бъдат подчинени на Закона за счетоводството”, добави той.

Симеонов коментира и кадрите от камера, разположена на границата между Турция и България, на които се ясно се вижда как група мигранти без проблем успяват да влязат в страната. „Води се следствие в момента, нека обществото е търпеливо, ще има резултати от този случай”, заяви той.

„Това е изключение от правилото, защото каналджиите знаят кои камери не работят и има определено място за преминаване на границата”, коментира Симеонов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика