Автоинструкторите излизат на протест, ако до седмица в бившата ДАИ няма реформи

Автоинструкторите излизат на протест, ако до една седмица новото ръководство на "Автомобилната администрация" (бившата ДАИ) не въведе ADR системата за превоз на опасни товари и изпита за таксиметрови шофьори в новия им вид и ако не върне обратно професионалистите в агенцията. Това каза председателят на браншовата организация на преподавателите по авто-мото подготовка Йонко Иванов пред БТВ.

Според него ДАИ е „малко министерство”, в което подписът на транспортния министър Ивайло Московски не важи. Той го призова „със здрава ръка” да въведе ред и посочи, че автомобилната администрация е сменила 14 шефове за 11 години – колкото треньори са се изредили в националния отбор по футбол.

Последният, Цветелин Цветанов, е разследван по подозрение, че е бил на върха на схема, „заработила” стотици хиляди от купени книжки в цялата страна. След акция на ГДБОП той бе арестуван, а в тайници в къщата на баща му бяха открити над 400 000 лева. Междувременно

Иванов отбеляза, че в България добре се знаят 20-ината фирми, през които се купуват книжки – в столицата, Кюстендил, Враца, Габрово, Варна и други.

„Без външния натиск от Европа нямаше да се стигне до тези арести”, заяви на свой ред поетът и общественик Николай Колев – Босия, който на няколко пъти символично замерва парламента с домати, за да привлече внимание към проблема с купените книжки.

Според него ресорният министър Ивайло Московски трябва да напусне поста си и да дава показания не като свидетел, а като обвиняем: „Там е изгнило от корупция цялото министерство, той се прави на ощипан, че не знаел”.

Двамата коментираха и конкретен случай с нигерийски гражданин, който е заснет по време на теоретичен изпит за правоуправление, за който си е платил..

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини