"Сова-Харис": Българският вариант на СИРИЗА е невъзможен

Хората в страната не виждат алтернатива на интеграцията ни в ЕС. Това дава основания за извода, че български вариант на СИРИЗА е невъзможен. Това сочи изследване направено през месец март от агенцията за социални, политически и маркетингови проучвания „Сова Харис“ по поръчка на Агенция „Фокус”.

Проучването е реализирано по метода на стандартизираното face-to-face интервю и обхваща 1000 души.

Според данните за лявото в България проатлантическата линия е без алтернатива, разбира се, при изграждане на по-специални отношения с Русия.

У нас

Тема на проведеното проучване е „Обществени нагласи към събитията в лявото политическо пространство в България“. Като разглеждаме основата, върху която се изгражда политическата структура в нашата страна виждаме, че идеологическите нагласи са разпределени в четири сравнително равностойни групи. Между лявото, центъра, дясното и политически незаангажираните лица съществува паритет.

Възниква въпросът откъде идва значителната разлика в подкрепата към основните политически сили. Анализът на данните показва, че ГЕРБ увеличава поддръжката си, като навлиза в центристкото пространство, докато БСП не успява изцяло да ангажира дори хората с леви убеждения.

Преобладаващата част от левите симпатизанти не виждат нужда от нов политически проект в лявото пространство. 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика