Георги Вълев от „Килърите“: Властта и бизнесът убиха Петър Христов

Дете е със счупен крак в болница, след като е блъснато на пешеходна пътека във Варна

Премиерът Бойко Борисов обсъди темата за единния цифров пазар с министър-председателя на Люксембург Ксавие Бетел

Удължиха извънредното положение в Турция с още три месеца

Вижте акцентите от броя на „Труд“ в петък, 19 януари 2018

Отвод на съдията по делото Мартин Петров – „УниКредит Булбанк” Бивша служителка на трезора обявена за национално издирване

Цветан Цветанов проведе серия от работни срещи в Лондон

Германия задмина САЩ като световен лидер Рекордно ниско доверие към Съединените щати, изпреварва ги и Китай

Екатерина Захариева: Договорът за добросъседство с Македония няма да остане само на хартия

Турция търси руска подкрепа за щурм в Сирия САЩ отричат за новата “сирийска армия”

500 милиона лева търсят общините за туризъм Най-скъпият проект в картата на ресорното министерство е на община Челопеч за Моторспорт парк на стойност 120 млн. евро

Влак блъсна изоставена каруца в Казанлък, спряно е жп движението между София и Бургас 

Румен Порожанов: България притежава значителен потенциал за производство на качествена продукция

Божидар Данев, председател на АОБР, пред “Труд”: Зелените блокират инвестиции и работни места Когато икономиката не се развива, няма работа и увеличение на доходите

Кремъл: Новият закон за суверенитета на Киев се равнява на подготовка за война

Орнитолози спасиха сова с едно крило

Орнитолози от Регионалната инспекция по околна среда и води /РИОСВ/ във Велико Търново са спасили горска ушата сова с едно крило. На птицата е оказана помощ след сигнал на граждани, които я открили в землището на горнооряховското село Поликраище. Совата е изпратена за лечение в Спасителния център за диви животни в Стара Загора.

През март на „зеления телефон“ на екоинспекцията в старата столица са постъпили общо 7 сигнала. Два от тях са били за незаконни сметища с издадени вече предписания за премахване, два за отпадъчни води, за птицата в безпомощно състояние, един сигнал е изпратен за решаване по компетентност от Община Павликени, а по друг предстои проверка.

В района на Килифарево са установени 6 нерегламентирани сметища с битови и строителни отпадъци. На кмета е издадено предписание да извърши почистването им до 31 май. Управникът на севлиевското село Петко Славейков пък е организирал премахването на 4 незаконни бунища от битови и строителни отпадъци на около 2 км. след селото.

„Проверени са два сигнала за изливане на отпадъчни води в землищата на селата Шемшево и Куцина – на ракиджийница, кланица и фирма за оползотворяване на отпадъчни маслени утайки. Установено е, че ракиджийницата не работи, а останалите два обекта заустват в ями, които периодично се почистват“, информираха от РИОСВ.

Сигнал от гражданин за източване на септична яма от жител на село Бутово по улицата и разнасяне на неприятна миризма е изпратен на Община Павликени за решаване на компетентност.

Предстои извършване на проверка и контролно измерване на нивата на дневен, вечерен и нощен шум от дейността на частна фирма в село Тумбалово.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.