Ремонтират дъговия мост в Търново след 16 г

Започва ремонт след 16 г. на прочутия дъгов мост над река Янтра във Велико Търново, който поема трафика по главен път София-Варна. Последната реконструкция на съоръжението е била през 2000 г. Предвижда се цялостна подмяна на фугите и тротоарните конзоли. Ще бъдат обновени парапета и предпазната ограда на моста, а настилката ще бъде преасфалтирана.

По време на строителните дейности, движението на автомобилите ще става в едната лента. Реконструкцията на брода е част от основния ремонт на натоварената улица "Магистрална" във Велико Търново.

Служители на фирмата изпълнител стартираха подготвителните дейности за реализацията на първия етап от дейностите, които обхващат частта на улицата от Западния пътен възел до първото кръгово кръстовище на пътен възел "Качица".

Реконструкцията бе одобрена през миналата година по настояване на кмета на Велико Търново Даниел Панов и след продължителни разговори с министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. Улица "Магистрална" е част от главен път I-4 София - Варна, а финансирането в размер на близо 3 млн.лв е осигурено от Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Ремонтът включва подмяна на бордюри, изграждане на тротоари, оформяне на зелена зона в частта около Езикова гимназия и складовата база, както и цялостно преасфалтиране.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини