Превръщат стар съветски джип в офроуд чудовище

Преди няколко години Кристин Заимов от Смолян и приятелят му Николай Челебиев, на шега преправили стар ГАЗ-69, като подсилили повечето части и го направили здрава офроуд машина. В последствие, те се запалили и се озовали на второ място на републиканското състезание по офроуд в Трявна.

„Тази машина е изцяло променена, само де факто купето и шасито са останали от нея, двигателят, ходова част, всичко е сменено. За най-добрите машини, примерно на едната мостовете са по-здрави, на други двигателя, ние гледаме да направим най-доброто”, заявява Николай пред БТВ. Състезателите се забавляват въпреки че постоянно изпадат в трудни ситуации заради опасния терен. В ралитата, Кристин и компания се състезават и с чужденци, които инвестират много пари в автомобилите си.

„Спрямо нашите, техните автомобили са много добре подготвени, там са хвърлени страшно много пари, но след участието ни в Кърджали, ние видяхме, че сме много конкурентни спрямо тях и много добре се представихме на екстремните. Даже имаше които ги взимахме без никакви проблеми, а те не можаха да излязат, не се представиха добре спрямо нашата машина, аз съм доволен. Тя почти е запазена, даже отпред е с ресорното окачване”, обяснява Кристин, който е председател на смилянския офроуд клуб.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили