КАТ погна джигитите с тъмни стъкла и шумни двигатели

КАТ затяга мерките срещу бясното шофиране. Пътните полицаи започнаха акция срещу водачите, които карат със затъмнени стъкла, преработени двигатели и шумни ауспуси.

Ако се натъкнат на коли с затъмнени стъкла или такива с фолио, както и на модифицирани двигатели, вдигащи повече шум, униформените спират МПС-тата от движение.

"Акцията не е кампанийна и ще продължи докарай", уточниха от КАТ пред БТВ. За вчерашния ден седем автомобила са били санкционирани.

От днес влиза в сила и служебното дерегистриране на коли без задължителната застраховка "Гражданска отговорност". Регистрациите ще се възстановяват също автоматично - при предоставяне на данни от Гаранционния фонд, или по желание на собственика след представяне на валидна застраховка "Гражданска отговорност".

Започва и акция на Българската асоциация на пострадалите при катастрофи, с която се цели да се привлече вниманието на обществеността върху инцидентите на пътя: на пазара ще бъдат ще бъдат пуснати 7 млн. пакетчета захар, върху които ще има препоръки за пътна безопасност.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини