Зам.-министър на образованието, отговарящ за еврофондовете, си тръгна заради Кунева

Заместник-министърът на образованието и науката проф. Николай Денков
бе освободен от длъжност от министър-председателя Бойко Борисов. Това е станало по молба на Денков, в която той мотивира напускането си със съществените различия с приоритетите и стила на работа на министър Кунева и част от екипа й, съобщиха от правителствената информационна служба.

„Искрено са надявам, че усилията на екипа, който оглавявате като премиер, ще доведе до реализация на така необходимите за България реформи. Доколкото е във възможностите ми, ще помагам на тези усилия дори и извън състава на правителството“, пише в молбата си до министър-председателя проф. Денков. В нея той отбелязва и получената подкрепа и добра координация с двамата ресорни вицепремиери и ръководството на Комисията по образование и наука в Народното събрание.

Заместник-министър Денков заемаше поста в МОН в три последователни правителства и отговаряше за ресорите висше образование и европейски структурни фондове.

Денков оставя в етап на оценка или в краен етап на подготовка важните проекти за рейтинговата система на висшите училища, за квалификация на учителите и за извънкласни дейности на учениците.

Всички документи за акредитация на управляващия орган на оперативната програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ са готови и преминаха успешен преглед от акредитиращия орган (ОСЕС).

Вече стартиралите и подготвените за стартиране през 2016 г. проекти ще подпомогнат 446 750 ученици, 9300 деца в детските градини, 21 500 учители и преподаватели във висши училища, 68 700 студенти и 750 млади учени и водещи изследователи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Образование