ВМРО: Гърци, не сте съвсем прави за Македония!

Подслониха във фургон бездомник след опит да се самоубие Митко Каковски вече има покрив след 15 години под открито небе

Башар Асад заяви, че операцията на Турция в град Африн е подкрепа за екстремистки групировки

Проектират космически Ноев ковчег и летище за ракети Варненски ученици и студенти представят идеи в два конкурса на НАСА

Катастрофа с ТИР блокира движението по пътя между Враца и Оряхово

Карнавално шествие за Бабинден в Брестник

Втори протест срещу поскъпването на водата Добричлии правят интерактивна карта на дупките от ВиК-аварии

Арх. Здравко Здравков: Законът за София ще даде ясни регламенти по отношение на застрояването Най-високите сгради ще са в източния и западния край на града, каза главният архитект на София

БНТ не е на ръководството, нито на водещите. Още по-малко на една партия

Повишен интерес към достъпа до информация отчита Община Търговище

Родилното отделение в Благоевград с подарък от името на кмета д-р Камбитов

ТИР парна от мост на магистрала „Марица“

Гришо премина уверено през Кирьос и е на четвъртфинал на Аустрейлиън оупън (ВИДЕО)

Откриха ски сезона под връх Ком

Калоян Паргов: Вотът на недоверие разкрива слабите места в управлението и мобилизира БСП

Зам.-министър на образованието, отговарящ за еврофондовете, си тръгна заради Кунева

Заместник-министърът на образованието и науката проф. Николай Денков
бе освободен от длъжност от министър-председателя Бойко Борисов. Това е станало по молба на Денков, в която той мотивира напускането си със съществените различия с приоритетите и стила на работа на министър Кунева и част от екипа й, съобщиха от правителствената информационна служба.

„Искрено са надявам, че усилията на екипа, който оглавявате като премиер, ще доведе до реализация на така необходимите за България реформи. Доколкото е във възможностите ми, ще помагам на тези усилия дори и извън състава на правителството“, пише в молбата си до министър-председателя проф. Денков. В нея той отбелязва и получената подкрепа и добра координация с двамата ресорни вицепремиери и ръководството на Комисията по образование и наука в Народното събрание.

Заместник-министър Денков заемаше поста в МОН в три последователни правителства и отговаряше за ресорите висше образование и европейски структурни фондове.

Денков оставя в етап на оценка или в краен етап на подготовка важните проекти за рейтинговата система на висшите училища, за квалификация на учителите и за извънкласни дейности на учениците.

Всички документи за акредитация на управляващия орган на оперативната програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ са готови и преминаха успешен преглед от акредитиращия орган (ОСЕС).

Вече стартиралите и подготвените за стартиране през 2016 г. проекти ще подпомогнат 446 750 ученици, 9300 деца в детските градини, 21 500 учители и преподаватели във висши училища, 68 700 студенти и 750 млади учени и водещи изследователи.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.