Принц Хари без предбрачен договор Вярвал, че бракът му ще е продължителен

Енергия за 90 км/ч Култовият дребосък Isetta се възражда на ток

Обречените усилия на госпожа Габриел

Агенцията по вписванията в София няма да работи с клиенти заради авария

Цветанов: Западните Балкани са акцент в работата на Европол (НА ЖИВО)

Във Враца започва повторният оглед на щетите от ураганната буря

Нено Димов: Протестите за Пирин са политическа кампания, която ще продължи до изборите

Шефът на Европол: 30 хиляди са потенциалните терористи в Европа

Битката между Русия и Запада на територията на България От перестройката до днес тя мина през пет етапа

Какво със сигурност са научили абитуриентите, като завършат?

Проф. д-р Григор Горчев: Монополът е проблемът на здравната каса

Атака с „коктейли Молотов“ срещу турското посолство в Копенхаген

Британка бе обявена за най-добър учител в света

Надзирателите от Белене искат обезщетение за нарушени трудови права

АПИ събира водещи експерти за проблемното свлачище в Смолянско

Книгата на нощното шкафче на Бойко Борисов, Цецка Цачева и Ахмед Доган

Йезекил Дрор

Никой не обича лошите пророци. Но когато пророкът се казва Йезекил и е запознат със задкулисието на международната политика и на правителства в различни части на света, си струва да го изслушаме. Предсказанията на Дрор в тази книга може да не ни харесват. Препоръките му може да ни се сторят крайни. А представата му за новите лидери на света – непостижима. Но и троянците не са взели на сериозно предупрежденията на Касандра. Ако бяха я послушали…

Според Йезекил Дрор бързият напредък на науката и техниката дава на хората технологии, които едновременно са полезни, но и много опасни, дори унищожителни. Това налага нов тип управление на човечеството с конституция и световна власт, способна да контролира технологиите и да ги насочва в правилната посока. За целта са необходими и нови политици, които да вземат решения и да действат в интерес на човечеството, а не водени от своята партийна или национална принадлежност.

Издателство “Просвета” подари на 20 български политици, министри и учени книгата на Йезекил Дрор.

Сред тях са президентът Росен Плевнелиев, председателят на Народното събрание Цецка Цачева, премиерът Бойко Борисов, бившите премиери Иван Костов и Симеон Сакскобургготски, почетният председател на ДПС Ахмед Доган и др.

ЗА АВТОРА

Йезекил Дрор е автор на книги и статии по проблемите на мениджмънта, политиката, публичната администрация, държавното управление, лидерството и сигурността. Магистър по право от Еврейския университет в Йерусалим и доктор на юридическите науки от Харвард, САЩ. От 1957 г. до пенсионирането си е професор във Факултета по политически науки на Еврейския университет, а от 1964 г. е завеждащ катедра „Публична администрация“. Управлявал е и отдела за стратегически изследвания на Института за международни отношения “Дейвис” към университета. От 1968 до 1970 г. работи за американската корпорация РАНД. Консултира израелски и чуждестранни правителства по въпроси на политиката и политическото планиране, както и международни организации като ООН, ПРООН и ОИСР. Роден е през 1928 г. във Виена, Австрия, но през 1938 г. семейството му емигрира в Палестина.

„Авангардният политик. Лидери за нова епоха“, Йезекил Дрор, ИК „Просвета“, 384 стр., 25 лв.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.