Екскмет се споразумя за условна присъда

Бившият кмет на шуменското село Дойранци Веселин Петров сключи споразумение с прокуратурата за условна присъда за документен гаф с нотариални заверки. Той признава вината си, изразил е съжаление за стореното и приема наказание от 6 месеца затвор с 3 г. и половина изпитателен срок. Районният съд в град Нови пазар е одобрил наказанието и е постановил бившият селски първенец да заплати 260 лв. деловодни разноски.

Съдебните главоболия на бившият кмет са от 24 юни 2014 г., когато направил нотариална заверка на пълномощно и удодостоверил неверен факт, че подписите за упълномощители са положени от възрастни мъж и жена, съпрузи, пред него. Същото важи и за още четири декларации, уж подписани от фамилията. Документите били нужни, за да се осъществи продажба на техни земи. Сторил го втори човек А.А. още на 2 юли. Той е наказан със същата условна присъда по споразумение.

Кметът три мандата на с.Дойранци се явил и за четвърти миналата есен, но загубил изборите.

Това не е първи случай на кмет, наказан за нотариални заверки. Селските първенци бъркат и от незнание, но често и умишлено. Често разследванията срещу тях се протакат, докато изтече мандатът им, защото при получено условно наказание, първенецът губи заеманата длъжност.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право