Жертвите в сраженията в Нагорни Карабах са поне 64

Нови сблъсъци между силите на Баку и Ереван в областта Нагорни Карабах доведоха до нови кръвопролития. Това стана във вечерта преди официалните преговори за разрешаване на конфликта, които трябва да се проведат днес. Общият брой на жертвите от двете страни е най-малко 64 души, предават от AFP, цитирани от “Фокус“.

Министерството на отбраната на Азербайджан каза, че 16 негови военни са намерили смъртта си през последните два дни.
„Армения продължава да стреля по азербайджански позиции на армията и по цивилни цели, използвайки едрокалибрени картечници и 120-милиметрови минохвъргачки“, предаде министерството в комюнике, пуснато в четвъртия ден след началото на сблъсъците.
Говорител на непризнатата държава Нагорни Карабах обяви, че „Азербайджан е продължил със своята агресия през цялата нощ“.
„Баку използва реактивна система за залпов огън „Смерч“ (руско производство) в южния сектор на фронта“, допълниха от министерството на отбраната на самообявилата се република.

Русия и Запада призоваха за незабавно прекратяване на сраженията. Предстои среща днес между медиаторите от Русия, САЩ и Франция във Виена под егидата на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят