БСП настоява за спиране на обществена поръчка за уличното осветление на Търново

Общинските съветници от БСП във Велико Търново настояват кметът на болярския град Даниел Панов да спре обявена обществена поръчка за уличното осветление.

Кметът на Велико Търново Даниел Панов да спре обявената обществена поръчка за уличното осветление. За това настояват общинските съветници от БСП. Социалистите са убедени, че в процедурата има нарушения, които ще се отразят негативно финансовата стабилност на общината.

"Обществената поръчка е за 5- годишен период и касае уличното осветление и поддръжка. Прогнозният бюджет за това е 4,3 млн. лв. Интересното е, че за предишния период за същия обем дейност са похарчени 2,4 млн. лв", коментира председателят на групата на червените в местния парламент Валентин Ламбев.

Той допълни, че БСП предложи да бъде проведена дискусия за създаването на ново общинско предприятие, на което да се възложат тези дейности. Според социалистите по този начин ще се спести значителен финансов ресурс.

"Искахме с аргументи и цифри да убедим колегите си от Общинския съвет, че тази идея е полезна за Велико Търново. Срещнахме обаче гора от ръце, гласуващи "против", каза Ламбев. Червените призоваха кметът Даниел Панов да спре обществената поръчка, защото в противен случай ще изпратят цялата налична документация на контролните органи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони