Миков начело на БСП искат в Монтанско

Шест от общинските организации на социалистите в област Монтана са предложили Михаил Миков за лидер на БСП. Повечето от членовете на БСП в региона твърдо са зад сегашния си председател, съобщи шефът на областната организация на партията инж. Жори Алексиев.

От единадесетте организации на червените в Монтанско седем вече са провели общинските си отчетно-изборни конференции. Шест от събранията са номинирали Миков за водач на партията, а в една от общините – Георги Дамяново, е издигната кандидатурата на Янаки Стоилов – бивш депутат от региона. Конференциите на останалите четири общински организации ще бъдат проведени до края на април.

Социалистите подмладяват ръководните си кадри, петима от новоизбраните общински лидери са под 50 години, похвалиха се от областното ръководство. На конференциите редовите социалисти поставят най-тежките проблеми на хората и района – бедност, безработица, лоша инфраструктура, бягство на младите хора и липса на перспектива, сподели инж. Алексиев.

Според члена на областното соц. ръководство в Монтана Руси Статков обаче досега партията не е показала ярка опозиционност нито на национално, нито на регионално ниво. „Това трябва да се промени, БСП трябва да създава алтернативи на управлението!” заяви Статков.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика