Не пуснаха от ареста 15-годишен, обвинен в изнасилване и убийство

Варненският апелативен съд повторно отказа пускането под домашен арест на 15-годишния Ахмед Дж., който е обвинен в изнасилване и убийство на старица, както и блудство с момиче инвалид.

Момчето, което е родом от поповското село Гагово, беше задържано през ноември миналата година след жалба на 14-годишна негова съселянка, че опитал да блудства с нея на улицата.

Както „Труд” съобщи, тогава стана ясно, че Ахмед е извършител и на убийството на 74-годишна жена, чиито труп беше намерен в околността на селото през април. Жертвата страдала от деменция и често се губела. Безпомощното й състояние позволило на момчето да я изнасили, а при притискането на ребрата й се стигнало и до смъртта й.

В селото коментираха, че имало и други жертви на сексуални посегателства от момчето.

Магистратите смятат, че има достатъчно доказателства, включително и ДНК и биологична експертизи, че Ахмед е извършител на изнасилването и е причинил смъртта на възрастната жена. Въпреки че беше разпитван многократно по случая, той извърши второ брутално престъпление посягайки на момичето, което е с 95% инвалидност.

Съдът счита, че има опасност при пускането му от ареста, той да извърши друго престъпление, съобщиха от Варненския апелативен съд. От там допълват, че не пренебрегват твърденията на защитата, че Ахмед има психически проблеми и се нуждае от специализирано лечение. В определението си съдът е записал, че психичното здраве на обвиняемия трябва да е обект на изследване, като задължение за това имат органите на досъдебното производство.

В рамките на 4 месеца защитата на Ахмед за втори път иска пускането му от ареста.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право