Разследват 22-годишен за отвличане на 15-годишната му булка

22-годишен мъж от Търговище, разследван за отвличане на 15-годишната си приятелка, ще остане в ареста. Това съобщиха от Апелативния съд във Варна, където Анатоли Василев обжалвал наложената мярка от Окръжния съд в Търговище.

Анатоли живял с момичето близо година, но го вкарали в затвора. Тогава родителите на девойката си я прибрали вкъщи. През октомври миналата година младежът излязъл на свобода и потърсил изгората си. Засякъл я на сватба, откъдето я грабнал, размахвайки нож пред нея. Свидетели алармирали родителите й, които по-късно подали жалба. При получаването на призовка да се яви за разпит, той решил да бяга. Успял да се укрие във Франция, където е задържан на 12 март с европейска заповед за арест. В края на март в съда в Търговище била гледана мярката му за задържане, която той обжалва пред Апелативния във Варна.

Магистратите отчели при отказа си да го пуснат, че обвиняемият се е укрил след престъплението, което говорело, че може да се скрие от наказателно преследване или да извърши друго престъпление. Отвличането е било извършено при условията на опасен рецидив. Наказанието, което законът предвижда, е от 10 до 20 години затвор.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право