Почина писателят Филип Кер

Откриха записки за „Ислямска държава“ в личните вещи на терориста от Треб

Камелия възбужда селски футболисти Фолк дивата с епизодична роля в сериала “Скъпи наследници”

Румен Радев ще участва в отбелязването на Деня на Тракия и 105 години от Одринската епопея

Тони Димитрова разкара Иван Ченов Китаристът бил комарджия

Андрей Ковачев: Преговорите за името между Македония и Гърция навлизат във финална фаза

Ивайло Московски: Инициативата „Интернет за всеки“ ще осигури баланс в достъпа до световната мрежа между големите и малките градове

Николина Ангелкова: Българите реализирали 9 млн. нощувки в хотели у нас през 2017

Сергей Скрипал искал да се върне в Русия, според негов съученик

Ивица Дачич предлага на Александър Вучич да оттегли подписа си от Брюкселския договор

Зеленолистните гонят пролетната умора Хлорофилът активира мощния антиоксидант коензим Q10

Червен код за наводнения в Одрин заради преливането на река Тунджа

Трус от 6,8 по Рихтер удари Папуа-Нова Гвинея

Спасителите от Банско прибраха закъсали девойка и семейство

Турската армия установи контрол над всички селища в района Африн

Правителството бори престъпността със 110 мерки: “Условия за намаляване на риска”, “устойчиви партньорства за превенция”, “изграждане на среда на толерантност” и пр.

Имаме план с над 110 мерки, които ще бъдат приложени с оглед на превенция на конвенционалната престъпност. Това заяви вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова след третото заседание на Националния съвет по превенция на престъпността. На него е обсъден план за борба с конвенционалната престъпност за периода 2016 – 2018 година.

“Нашият акцент е върху превенцията, върху предварителните мерки, а не върху конкретните оперативни мерки за справяне с този тип престъпност. Считаме, че от тук трябва да започнем”, посочи тя, предаде БГНЕС.

Бъчварова посочи 5 основни приоритета, заложени в плана. Първият от тях е – изграждане сигурна и безопасна среда в населените места. И още: създаване на условия за намаляване на риска от престъпления сред уязвими групи; изграждане на устойчиви партньорства за превенция на престъпността между органите на държавната власт, НПО, бизнеса и гражданското общество; Изграждане на среда на толерантност сред децата и младежите и възпитаване в дух на отговорност и развиване на гражданска култура; устойчиви партньорства за превенция на превенцията на престъпността.

Битовата престъпност или още „конвенционална престъпност” е понятие, което практиката въвежда, за разграничаване от „организираната престъпност”. Специалистите винаги са сочели, че по-голямата част от престъпленията, извършвани по света са именно такива.

Срокът за изпълнение на плана е 2018 г. „Ние ще разработим работни планове година по година с отделните министерства и ведомства и по този начин ще ги разположим във времето“, добави Бъчварова.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.