Напрежение в Нови хан заради пясъчна кариера

Обявиха за издирване испанец заради кражби в с. Бутан

Задържаха двама за телефонна измама, представяли се за зам.-министри

Трус от 6,3 по Рихтер разлюля Северозападно Мексико

Предлагат името на Си Цзинпин да бъде вписано в конституцията

Задържаха собственика на автобуса убиец от „Бакаджика”

„Спартан” аварира на Граф Игнатиево

„Газпром” получи разрешение за втората тръба на „Турски поток”

В Истанбул забраниха пиеса за диктатор, изпълнявана от критик на Ердоган

Представяме се уникално на “Зелената седмица” в Берлин

Референдум срещу скъпотията в Швейцария

Българката Ружа мами с мрежа за криптовалута Спецпрокуратурата, ГДБОП и ДАНС включени в разследване на международна група за пране на пари

Вижте акцентите от броя на „Труд“ в събота, 20 януари 2018

100 младежи започват работа в Ружинци по програма за заетост

Десислава Атанасова: Докладът на ДАНС ще бъде разсекретен скоро

Правителството бори престъпността със 110 мерки: „Условия за намаляване на риска“, „устойчиви партньорства за превенция“, „изграждане на среда на толерантност“ и пр.

Имаме план с над 110 мерки, които ще бъдат приложени с оглед на превенция на конвенционалната престъпност. Това заяви вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова след третото заседание на Националния съвет по превенция на престъпността. На него е обсъден план за борба с конвенционалната престъпност за периода 2016 – 2018 година.

„Нашият акцент е върху превенцията, върху предварителните мерки, а не върху конкретните оперативни мерки за справяне с този тип престъпност. Считаме, че от тук трябва да започнем“, посочи тя, предаде БГНЕС.

Бъчварова посочи 5 основни приоритета, заложени в плана. Първият от тях е – изграждане сигурна и безопасна среда в населените места. И още: създаване на условия за намаляване на риска от престъпления сред уязвими групи; изграждане на устойчиви партньорства за превенция на престъпността между органите на държавната власт, НПО, бизнеса и гражданското общество; Изграждане на среда на толерантност сред децата и младежите и възпитаване в дух на отговорност и развиване на гражданска култура; устойчиви партньорства за превенция на превенцията на престъпността.

Битовата престъпност или още „конвенционална престъпност” е понятие, което практиката въвежда, за разграничаване от „организираната престъпност”. Специалистите винаги са сочели, че по-голямата част от престъпленията, извършвани по света са именно такива.

Срокът за изпълнение на плана е 2018 г. „Ние ще разработим работни планове година по година с отделните министерства и ведомства и по този начин ще ги разположим във времето“, добави Бъчварова.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.