Издирват трима за побоя над доц. Стефан Станчев

Доц. д-р Стефан Станчев. Снимка: Болница 'Св. Анна'

Полицията издирва трима извършители на побоя над началника на Клиниката по ортопедия и травматология на УМБАЛ „Св. Анна” (Окръжна болница), предаде БГНЕС. Има индикации, че и преди е имало опити доц. Станчев да бъде нападнат.

„Към настоящия момент се извършват оперативно-издирвателни мероприятия по отношение издирване, установяване, идентифициране на тримата преки извършители на престъплението. Също така успоредно с това се извършва и дейност по установяване на това дали в предходни периоди е имало опити или довършени опити за физическа интервенция по отношение физическата цялост на лицето, тъй като засега няма категорични данни за това той да е подавал сигнали в полицията”, каза заместник-главният секретар главен комисар Георги Арабаджиев.

Относно предишни опити за побой над лекаря, Арабаджиев каза, че полицията няма данни, а само индикации. „Има индикации за това, че преди време е извършен опит за физическа интервенция върху д-р Станчев, но той не е подал сигнал. Проверяваме дали това наистина е така“, каза главният комисар. Полицията е говорила с негови близки. 

Припомняме, че около 7.15 часа тази сутрин, докато разхождал кучето си, доц. Стефан Станчев бил пребит, в резултат на което е получил черепно-мозъчна травма, лицево –челюстна травма и травма на окото - има опасност от загуба на зрението, съобщиха по-рано от Окръжна болница.

Колегите на доц. Станчев са категорични, че побоят е можело да го убие и целта му явно не е била просто сплашване, предаде Нова тв.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право