Екоинспектори наложиха 77 000 лв. санкции за общини в Шуменско

Експертите от Регионалната инспекция по опазване на околната среда в Шумен са извършили 147 проверки за месец март, 6 са наказателните постановления на обща стойност 77 200 лв.

Най-високата санкция от 60 000 лв. екоинспекцията е наложила на община Омуртаг, Търговищко. Причината е, че в качеството си на собственик на Регионалното депо за неопасни отпадъци с бездействието си общината е допуснала нарушения на Закона за управление на отпадъците, съобщават от пресцентъра. На шуменската община Венец е наложена имуществена санкция за 7000 лв. за това, че е извършила транспортиране на смесени битови отпадъци от селата с организирано сметосъбиране без да притежава действащ регистрационен документ от Закона за управление на отпадъците.

Глобите не са влезли в сила, те подлежат на обжалване в съда и най-вероятно общините ще ги атакуват.

Две санкции по 4 000 лв. са издадени на фирма за месо в село с. Здравец. През месеца експертите на РИОСВ-Шумен са съставили 15 акта на физически лица, от тях повечето са на билкозаготвители, които не са представили отчет за добитите количества лечебни растения за 2015 г.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони