Новият председател на СЕМ е Мария Стоянова

Новият председател на СЕМ е Мария Стоянова. Това реши на свое заседание Съветът за електронни медии (СЕМ). Тя бе избрана за изпълняващ длъжността председател с 4 гласа “за”, информират от пресцентъра на СЕМ, цитирани от агенция "Фокус".

Стоянова е официален представител на България в Групата на европейските медийни надзорници /ERGA/. Започва кариера си през 1995 г. в "Дарик радио". Три години по-късно учи в Европейската журналистическа Академия в Австрия и работи като кореспондент на "Дарик радио" от алпийската република.

Стоянова е специализирала в Германския Бундестаг като сътрудник на дългогодишния председател Рита Зюсмут и на бившия министър във втория кабинет на Ангела Меркел Дирк Нийбел. В най-големия европейски автомобилен концерн “Фолксваген“ Мария Стоянова специализира “Връзки с обществеността“.

През август 2003 г. се присъединява към екипа на БНТ, а през февруари 2004г. и става главен кореспондент на Националната телевизия в Берлин. В продължение на 8 години и половина тя следи, анализира, и коментира процесите и събитията в Германия, Австрия, Швейцария, Унгария и Полша.

Автор е на 7 документални филма по външно-политическа теми, които са се радвали на голям зрителски интерес. Била е член на журито на 17-тото издание на международния кинофестивал в Хамбург.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини