Боядисват стълбовете на уличното осветление във Велико Търново

Снимка: Община Велико Търново

Боядисват и почистват стълбовете на уличното осветление във Велико Търново. Текущата поддръжка е част от задълженията на фирмата изпълнител, с която Общината има договор за комуналната дейност. На проверка подлежат също ел-мрежата и осветителните тела.

„Близо 155 000 лева са инвестирани през последната година в изграждането на нова мрежа. Общата площ на уличното, парковото и художественото осветление вече е близо 900 кв. км. В цялата община осветителните тела са 13 233, като 6245 са лампите само във Велико Търново. Целта на извършените дейности бе да се обезопасят рискови участъци във Велико Търново, като със заповед на кмета Даниел Панов бе сформирана комисия за оглед на местата”, съобщиха от кметството в старата столица.

Ново осветление е монтирано в участъка от кръговото кръстовище пред телферния завод до бившето тролейбусно обръщало в промишлената зона „Дълга лъка”. Лампите по 4-километровото трасе светнаха след повече от 20 години тъмнина. Нови стълбове и осветителни тела са поставени също по път „3-54” – от ул. „Опълченска” до бившия радиозавод, както и в частта на бул. „България” от Западния пътен възел до Националния военен университет. Изцяло е осветена пешеходната пътека от Южния пътен възел до жп гарата. За обезопасяването на зоната са монтирани и 5 камери за видеонаблюдение.

Сериозен ремонт е извършен уличното осветление по множество улици. Поправени са съоръженията и в подлезите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони