Премиерът Бойко Борисов обсъди темата за единния цифров пазар с министър-председателя на Люксембург Ксавие Бетел

Удължиха извънредното положение в Турция с още три месеца

Вижте акцентите от броя на „Труд“ в петък, 19 януари 2018

Цветан Цветанов проведе серия от работни срещи в Лондон

Германия задмина САЩ като световен лидер Рекордно ниско доверие към Съединените щати, изпреварва ги и Китай

Екатерина Захариева: Договорът за добросъседство с Македония няма да остане само на хартия

Турция търси руска подкрепа за щурм в Сирия САЩ отричат за новата “сирийска армия”

Влак блъсна изоставена каруца в Казанлък, спряно е жп движението между София и Бургас 

Румен Порожанов: България притежава значителен потенциал за производство на качествена продукция

Божидар Данев, председател на АОБР, пред “Труд”: Зелените блокират инвестиции и работни места Когато икономиката не се развива, няма работа и увеличение на доходите

Кремъл: Новият закон за суверенитета на Киев се равнява на подготовка за война

Грипът превзема нови области в страната 3-годишно дете от Шумен е в болница с усложнения

Президентът и германски инвеститори у нас обсъдиха перспективите и трудностите за развитието на бизнеса в България

Мексико отговори на Тръмп: Няма да плащаме за строежа на стената при никакви обстоятелства

България и Австрия ще работят за приемственост в политиките на Европейския съюз

Влагат 280 000 лв. в приключване на водния цикъл в Търговище

Кметът на Търговище д-р Дарин Димитров даде съвместна пресконференция с шефа на "ВиК" Явор Миланов (в дясно) за довършителните работи по подвързването на новата мрежа от водния цикъл.

Близо 280 000 лв. ще инвестира „ВиК“ – Търговище в приключване на водния цикъл, по който трябва да бъдат изградени 123 връзки между старите и новите тръби.

Това стана ясно на съвместна пресконференция на кмета на община Търговище д-р Дарин Димитров и управителя на „ВиК“ инж.Явор Миланов.

Заради свързването на новите 25 км водопроводи към мрежата ще продължи разкопаването на отделни участъци от улици, чиито ремонт ще се забави във времето.
Трябва да бъде направено свързване и към 917 сгради, където ще бъдат монтирани нови водомери, съобщи управителят на „ВиК“.

Очаква се работата по мрежата да приключи до 6 месеца. Тогава ще стане ясно колко качествено са положени новите водопроводи в града.

Гаранцията на целия обект от 25 км водопроводи и над 7 км канализация, които бяха изградени по проект, е 8 год., припомни и кметът на Търговище д-р Димитров.
От ръководството на общината съобщиха, че фирмата, която реализира проекта, ще работи по възстановяване на пропаднали участъци по трасетата, където е полагала тръби и е асфалтирала.

Подмяната на тръбите за питейна вода обхваща към 30% от общата мрежа от 140 км. Към момента загубите в града са 51%. Доколко ще се подобри положението с течовете на питейна вода, ще стане ясно след пускане на новата мрежа. В диспечерския пункт на дружеството постъпвали данни от 12 места в града, които отчитали загубите.

Графикът за асфалтиране на улици в Търговище зависи и от приключването на работата на „ВиК“ по обекта, каза кметът д-р Димитров.

„Няма да ремонтираме улици, които предстои да бъдат разкопани. Искаме да се финализира работата по подземната комуникация, за да положим качествени пътни настилки. Предупредили сме и кабелните оператори, че няма да им позволим да копаят по улици, които сме преасфалтирали. Дали сме им срок да приведат инсталациите си според закона“, допълни градоначалникът.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.