Всеки отбор трябва да плати 1,5 млн. лева парична гаранция за участие в новото футболно първенство

Официално обявиха условията за участие във Висшата лига. Желаещите тимове трябва да внесат гаранция в размер на 1,5 млн. лева, да имат добър терен и осветление.

Сред главните действащи лица на срещата бяха министърът на спорта Красен Кралев, президентът на БФС Борислав Михайлов и представителите на 29 клуба от страната. 

Специално за срещата от УЕФА беше изпратен Петер Нювенхус, който изнесе презентация, с която запозна присъстващите със схемите на елитните първенства в Белгия и Холандия. Нювенхус показа как работят различни формати с 16 и 18 отбора. 

Президентът на БФС Борислав Михайлов заяви, че ЦСКА може да играе в А група още от следващия сезон, ако отговори на критериите, които са изготвени. Михайлов бе попитан дали е възможно Литекс да бъде допуснат в "А" група, след което да смени името си на ЦСКА. Макар отговорът да не бе конкретен, се разбра, че това е малко вероятно.

"Лигата не е Висша. Ще бъде Професионална лига. Целта е да увеличим участниците. Желанието е да увеличим броя, но на колко отбора, ще се разбере след лицензите. Поканили сме 10 клуба от "А" и 14 от "Б" група. До 30 април трябва да подадат документи за лиценз.", заяви още той.

Друго, което обсъдиха беше дали да се намали броя на чужденците в родната А група и да се даде шанс на юношите. 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ