Яя Туре готви бягство от „Етихад“

Един от най-добрите играчи на „Манчестър Сити“ в последните няколко сезона Яя Туре иска да напусне клуба. Новината, която бе потвърдена лично от агента на полузащитника Димитри Селюк, идва в навечерието на историческия първи 1/4-финал в историята на „гражданите“ в Шампионската лига. Тази вечер „Сити“ излиза на „Парк де Пренс“ срещу френския гранд ПСЖ.

Яя Туре е бесен на шефовете в клуба, които се забавили с предложение за нов договор. 32-годишният халф има още година по споразумението си с „гражданите“. Въпреки това, играчът от Кот д'Ивоар ще опита да си издейства трансфер. Друга причина за планираното от Туре бягство е Хосеп Гуардиола. Специалистът поема „Сити“ през лятото, а именно заради него футболистът напусна „Барселона“ през 2010-а.

„Ние чакахме прекалено дълго - каза мениджърът на играча Димитри Селюк. - „Манчестър Сити“ ни обеща сделка, но нищо подобно не се случи и Яя си тръгва през юни.“
От пристигането си на „Етихад“ през лятото на 2010 г. Туре има 260 мача и 72 гола за английския тим във всички турнири.

Медиите на Острова твърдят, че „Уест Хем“ има най-сериозни намерения за звездата. Според информациите „чуковете“ са готови с оферта от 20 млн. паунда за Туре.
Бившият защитник на „Сити“ Силвен Дистен, който е продукт на школата на ПСЖ, предупреди френския тим преди мача на „Парк де Пренс“.

„Домакините да внимават, защото „Сити“ играе в по-силно първенство - заяви той. - ПСЖ изглежда фаворит, но липсата на конкуренция във Франция е нож с две остриета.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят